Zapraszamy biblioteki do zgłaszania się do projektu "Wypożyczalnia... - edycja 2019

Zapraszamy biblioteki mające status biblioteki publicznej do zgłaszania swojego udziału w projekcie "Wypożyczalnia odtwarzaczy cyfrowej książki mówionej dla osób niewidomych i słabowidzących - edycja 2019". Projekt dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

W tym roku biblioteka może otrzymać nieodpłatnie jeden egzemplarz odtwarzacza, który następnie będzie mogła wypożyczać czytelnikom z dysfunkcją wzroku.

Odtwarzacze będą przekazywane bibliotekom na podstawie umowy użyczenia. Przekazywanie odtwarzaczy rozpocznie się na początku grudnia.

Aby ubiegać się o przyznanie odtwarzacza, prosimy o wypełnienie formularza zgłoszenia Wypełniony i podpisany formularz można przesłać do nas pocztą elektroniczną (forma preferowana) lub pocztą tradycyjną.

Aby przybliżyć warunki umowy, zamieszczamy również wzór umowy użyczenia Czytaka 4 wraz z regulaminem.

Wszelkich informacji nt. realizacji projektu udzielamy pod numerem tel. 22 55 909 36.

Można też pisać na nasz adres e-mailowy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Formularz zgłoszenia (wersja do edycji - docx)

Formularz zgłoszenia (wersja do druku - pdf)

Umowa użyczenia